VILLUM FONDEN ønsker at styrke interdisciplinær forskning i Danmark med et initiativ rettet mod datadrevet forskning.

Afsættet for Villum Synergy Programme er de forskningsmuligheder, der ligger i grænsefladen mellem datalogi og andre fagområder. Digitalisering, kunstig intelligens og big data kalder på tværfaglige samarbejder, der kombinerer ekspertise indenfor datalogi med andre fagområder som for eksempel teknisk videnskab, naturvidenskab og også gerne humaniora og samfundsvidenskab.

Hvem kan søge?
Projekterne skal involvere to PI's (Principal Investigators), som begge er fastansatte på danske universiteter: En skal være fra datalogi, statistik eller anvendt matematik og den anden skal være fra et anvendelsesområde, som kan vælges bredt (sundhedsvidenskabelig forskning undtaget). 

Som ansøger kan man kun være PI på én ansøgning. Nuværende Synergy-bevillingsindehavere har dog mulighed for at ansøge om et nyt projekt baseret på succesen af deres nuværende projekt, når der er ca. 1 år tilbage af deres nuværende bevillingsperiode.

Hvor meget?
Der kan søges om:

  • bevillinger på op til 4 mio. kr. til initieringsprojekter, primært til til opstart af nye samarbejder.
  • bevillinger på 8-12 mio. kr., til projekter, som omfatter modne samarbejder, der kan drage nytte af en større bevilling.

Alle bevillingsbeløb inkluderer op til 15 % til dækning af indirekte projektomkostning. 

Hvornår?
Programmet annonceres hvert år i et åbent opslag. 

Hvor længe?
Initieringsprojekter kan løbe op til tre år, mens bevillingsperioden for fulde projekter kan strække sig fra tre til fem år.

Hvornår hører du fra os?
Der vil typisk være omkring 6 - 8 måneder fra ansøgningsfrist til godkendelsen af bevillinger.

Ansøgningsproces
Ansøgninger, der opfylder betingelserne (conditions), bedømmes ud fra videnskabelig excellence. Ansøgningerne vurderes af en videnskabelig komité og bevilges af VILLUM FONDENs bestyrelse. For ansøgninger om store bevillinger, der kommer videre fra komitéens første vurdering, inkluderer processen en ekstern skriftlig fagfællebedømmelse (reviews) efterfulgt af et interview med den videnskabelige komité.

Opslag: Villum Synergy

Ansøgningsfristen er den 21. februar 2024 kl. 14.00.

Synergy-bevillinger 2023

I 2023 har 15 projekter fået bevillinger på i alt 44 mio. kr under Villum Synergy-programmet.

Kontakt:
Michel M.H. Kristensen
Fondsrådgiver, programchef, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 29 41 78 89
...