På Veng Lokalarkiv er man gået systematisk til værks og har samlet og nu dokumenteret lokalområdets historie.
 

Erna Bachmann på 75 år har i den grad været med til at sætte den lille midtjyske by, Veng, på Danmarkskortet via arkiv.dk. Lige nu ligger der omkring 4.000 billeder af historiske bygninger, smukke ejendomme, veje, gadekær og gadekryds og kendte ansigter fra 1890 (periode/årstal) på den store fælles portal. Moderne, aktuelle overblikskort og billeder fra Google Maps kan slet ikke være med, for der er så meget historieskrivning og materiale fra de fem små landsbyer, der hører under Veng Lokalarkivs område.
 

Erna Bachmann fra Veng Lokalarkiv

Uddannet som arkivleder

Erna Bachmann har været arkivleder i 10 år i Veng Lokalarkiv. Som tidligere økonomiansvarlig i en større dansk erhvervsvirksomhed har hun heldigvis været vant til at organisere, strukturere og samle og formidle mange
informationer.
Hun har taget SLA’s arkivlederuddannelse, og hun har desuden deltaget i kurser i interviewteknik og journalistisk formidling og skriver løbende artikler til de lokale medier.

Da Erna begyndte i arkivet, var der masser at tage fat på. Det bogstavelig talt væltede ind med historier og minder, så hun nedsatte en gruppe af frivillige, der ville være med til at få samlet historien.
Det blev indledningsvist til bogen: ‘Historiens spor i Veng og Mesing sogne’ – i øvrigt også udgivet med støtte fra VELUX FONDEN i 2008. Derudover har Veng Lokalarkiv arrangeret fortællecafeer, udstillinger, kulturaftener,
udgivet nyhedsbreve, og det er også muligt at finde den lille forening på Facebook.
 

Læs mere om VELUX FONDENs støtte til Aktive Ældre