Vi ønsker at støtte den erfarne og internationalt anerkendte forsker, som kan yde et afgørende bidrag til det tekniske og naturvidenskabelige felt på et dansk universitet.

Hvem kan søge?
Den ideelle ansøger er en aktiv forsker, som gennem 10 år eller længere har demonstreret international, banebrydende forskning af højeste videnskabelige kvalitet.

Hvornår?
Vi annoncerer programmet hvert andet år (senest i 2018) i åben konkurrence. Opslaget bliver offentliggjort i foråret med ansøgningsfrist i september og bevillinger i marts det efterfølgende år. 

Hvor meget?
Du kan søge op til 40 mio. kr., inkl. 15% til indirekte omkostninger. En del af bevillingen kan bruges til at ansætte en sekretær, assistent el. lign., der kan aflaste forskeren for administrative opgaver. Der er i alt afsat 400 mio. kr. til programmet i 2018/2019.

Hvor længe?
En bevilling løber i seks år. Efter en periode er det muligt at søge programmet igen i konkurrence med andre ansøgere.

Hvornår hører du fra os?
Fra ansøgning til bevilling går der ca. syv måneder. 

Ansøgningsproces - Villum Investigator:

Topforskere kan samle dygtige forskere i et internationalt forskningsmiljø. På billedet ses professor Dorthe Dahl-Jensens laboratorie i Grønland, hvor hun som Villum Investigator forsker i is og klima de næste seks år.

Om ansøgningsprocessen

Forskningen skal ske på en dansk forskningsinstitution. Hvis forskeren allerede er ansat ved et dansk universitet, kan dette vælges som base, men det er også muligt at flytte institution, hvis det er relevant for forskningen.

Ved ansøgning skal du vedlægge et støttebrev fra institutionen.

Du kan ansøge, selvom du tidligere har fået afslag.

Seneste opslag

Villum Investigator Programme

Ansøgningfristen var den 5. september 2018

For yderligere information kontakt: