Brænder du for ansvarlige investeringer, og tror du, at de kan være med til at gøre en forskel? Hvis du kan svare ’ja’ til dette spørgsmål, har vi drømmejobbet til dig.

Ansvarlige investeringer er et område i rivende udvikling, og det er samtidig en vigtig prioritet i forvaltningen af fondenes formue på ca. 17 milliarder kr. Vi har derfor etablereret en række mål, som understøtter dette, herunder fuld ESG-integration på tværs af aktivklasser og et ambitiøst program for grønne impactinvesteringer.

Som Sustainable Investment Analyst kommer du til at levere centrale bidrag til dette arbejde. Din rolle vil indledningsvis være analytisk, og du får god mulighed for at præge arbejdet og udvide dit ansvarsområde løbende. Stillingen er med reference til Head of Impact Investments, men du vil komme til at arbejde tæt sammen med resten af investeringsteamet samt med eksterne samarbejdspartnere i Danmark og udlandet.

Du må gerne været nyuddannet med en relevant samfundsfaglig/økonomisk uddannelse, som f.eks. cand.merc., cand.polit. eller cand.scient.pol., og alternativt har du et par års relevant erhvervserfaring. Du skal have udvist interesse for ansvarlige investeringer f.eks. ved at tage relevante fag under uddannelsen, studiejob og specialevalg. Du har en analytisk og struktureret tilgang til opgaveløsning, du får tingene gjort, og du er samtidig en holdspiller med lyst til at arbejde sammen med kollegaerne på investeringsteamet. Flertallet af vores samarbejdspartnere er udenlandske, og du skal derfor mestre engelsk i skrift og tale.

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver omfatter:

  • Analysere og præsentere data fra samarbejdspartnere, herunder kapitalforvaltere, konsulenter og øvrige dataleverandører
  • Udarbejde due diligence-analyser af potentielle nye ansvarlige investeringer, monitorere eksisterende ansvarlige investeringer
  • Gennemføre den halvårlige ESG-screening og beregne ESG-scores, herunder eksponering til fossile brændstoffer
  • Opbygge et katalog over potentielle, nye noterede ESG-investeringer
  • Udarbejde den årlige impactrapportering
  • Medvirke til at udarbejde rapportering til bestyrelser, investeringskomité m.v.
  • Formidle fondenes arbejde med ansvarlige investeringer på hjemmeside, i præsentationer, årsskrift, artikler m.m.
  • Deltage i relevante netværk, f.eks. Finansforeningen, Dansif, CREO m.m. efter behov
  • Følge nyudviklinger inden for området, herunder inden for impactrapportering, relevante netværk etc.
Ansøgning

Ansøgningsfristen er mandag den 24. januar 2022. Alle dokumenter (ansøgning, CV, karakterer, anbefalinger m.v.) skal samles og vedhæftes mailen i én fil. Tiltrædelse så hurtigt som muligt.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Til stillingen på Jobindex

Om fondenes ansvarlige investeringer

Fondene har arbejdet med ansvarlige investeringer i en længere årrække. Alle investeringer vurderes ift. ESG, og vi har et mål om fuld ESG-integration på tværs af porteføljen. Vi har derudover et mål om, at 15 % af de bundne formuer skal investeres i grønne impactinvesteringer i 2025, og vi har i dag opbygget en portefølje på 24 grønne impactinvesteringer med mere end 150 underliggende porteføljevirksomheder verden over. Du kan læse mere her: Grønne investeringer og Ansvarlige investeringer.

Om fondene

VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN er almennyttige fonde, der støtter forskning, miljø, sociale og kulturelle projekter i ind- og udland. I 2021 uddelte de to fonde tilsammen 1,8 mia. kr.

Begge fonde er stiftet af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

Fondene har til huse i VELUX’ gamle hovedkvarter i Søborg. Tilsammen er vi ca. 60 medarbejdere i et hus med højt til loftet, hvor der er plads til faglig udvikling og nytænkning. Du bliver ansat i Investeringsafdelingen med fem ansatte samt en studentermedarbejder, som forvalter fondenes formuer, der p.t. er på ca. 17 milliarder kr.

Læs mere om VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN på www.veluxfoundations.dk

Har du spørgsmål om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte os:

Anders Lyngaa Kristoffersen
Head of Impact Investments, VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Phone: 
+45 24 98 76 16