I Ordrupgaard museets naturskønne parkanlæg har det gamle og eksotiske Palmehus fået nyt liv med en omfattende og bæredygtig restaurering.

Det charmerende, men ganske forfaldne drivhus – Palmehuset – er oprindelig opført i 1921 og udgør en væsentlig del af Ordrupgaards historie og identitet. Det vidner nemlig om den særlige stil og ånd, der herskede i årene under og efter 1. verdenskrig, hvor kunstsamlerparret Wilhelm og Henny Hansen etablerede herskabshjemmet i Charlottenlund.

Hjemmet var præget af det landlige og uhøjtidelige, men bar samtidig præg af en interesse for det ekstraordinære og eksotiske. Museet og parken omkring Ordrupgaard nord for København er i dag et statsejet museum. Men publikum har ikke kunne besøge det forfaldne Palmehus i årevis. I nyere tid dannede drivhuset ramme om kunstneren Susanne Ussings gigantiske kvindefigur 'I drivhuset' (1980).

Ordrupgaard har modtaget 3,2 mio. kr. fra VILLUM FONDEN til restaurering af Palmehuset, der forventes at stå færdigt i 2020, når museet genåbner.

Renovering med respekt

”Vores ambition var en renovering, der med tanke for æstetik, sikkerhed og bæredygtighed redder så meget som muligt af den oprindelige bygning. Så det centrale var dels at restaurere de originale  vinduespartier og trækonstruktionen og dels at løse opgaven under nænsom hensyntagen til og med respekt for den oprindelige arkitektur. Med bevillingen fra VILLUM FONDEN er vi kommet godt i mål, og vi glæder os meget til at byde vores gæster velkommen til Palmehuset anno 2020,” siger museumsdirektør Anne-Birgitte Fonsmark.

Før og efter fotos af Palmehuset
Kontakt os:
Signe Staubo Sørensen
Programchef, eventkoordinator, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 24 44 10 50