Bemærk: ansøgningsfristen var 24. marts 2021 kl. 13.00

Med initiativet Ældre med Synstab ønsker VELUX FONDEN at gøre en forskel for ældre over 55 år, hvor nedsat syn påvirker hverdagslivet.

Formålet med initiativet er at styrke de ældres egne ressourcer og medvirke til at sikre den nødvendige hjælp i tide, så de kan fortsætte som aktive samfundsborgere og beholde livskvaliteten trods synstabet.

Vi inviterer derfor forskere ved universiteter, universitetshospitaler eller tilsvarende til at indsende nye ideer til projekter, der med fokus på tidlig opsporing, risikofaktorer og forebyggelse af aldersrelaterede øjensygdomme kan være med til at bremse udviklingen af alvorligt synstab hos ældre

Der kan bevilges til:
  • forskning i interventioner eller indsatser, der kan medvirke til tidlig opsporing af aldersbetingede øjensygdomme, herunder selv-test og pilotafprøvninger.
  • forskningsprojekter, der har fokus på at forebygge eller at bremse udviklingen af aldersbetingede øjensygdomme.
Det ideelle projekt:
  • adresserer et vigtigt problem eller en kritisk barriere for fremskridt inden for tidlig opsporing og forebyggelse af en aldersbetinget øjensygdom
  • er tværfagligt
  • har brugerinvolvering i forskningsprocessen.

OBS: Vi vil gerne blive klogere på, hvordan forskning kan være med til at stoppe udviklingen af synstab hos ældre, så tag gerne en snak med os, inden du sender din interessetilkendegivelse afsted, eller hvis du har gode forslag eller viden på området. Se kontaktoplysninger nederst på siden.

Ansøgningsprocessen

I første omgang indsendes en kort interessetilkendegivelse på dansk. Et skema for interessetilkendegivelsen finder du her og i ansøgningsportalen. Interessetilkendegivelsen vil blive bedømt af et panel af personer med kendskab til målgruppen.

De forskningsideer, der vurderes at have den største betydning for ældre mennesker og deres syn, udvælges til indsendelse af fuld ansøgning.

Den fulde ansøgning skal være på engelsk og vil blive bedømt af en international videnskabskomite.

Deadline for indsendelse af interessetilkendegivelse: den 24. marts 2021 kl. 13.00. Medio april får du besked, om vi ønsker at se en fuld ansøgning vedrørende din projektidé.  Deadline for indsendelse af fulde ansøgninger er 14. juni 2021.

Kontakt:

Øjen og aldringsforskning:

Frank Ulmer Jørgensen
Fondsrådgiver, programchef, VELUX FONDEN
Phone: 
+ 45 29 41 81 35

Sociale indsatser i Danmark 

Vibeke Lybecker
Fondsrådgiver, programchef, VELUX FONDEN
Phone: 
+45 23 80 69 80

Aktive ældre 

Frank Ulmer Jørgensen
Fondsrådgiver, programchef, VELUX FONDEN
Phone: 
+ 45 29 41 81 35