Udenfor VILLUM FONDENs definerede programmer støttes fra tid til anden større projekter til gavn og glæde for den brede befolkning – herunder blandt andet projekter, der bringer dagslys og frisk luft ind i menneskers hverdag og bidrager til et sundt miljø.

Flere aktiviteter udendørs

I 2019 åbnede vi for ansøgninger med originale og inspirerende projektidéer, der kan øge den daglige mængde dagslys og frisk luft, fx ved at rykke traditionelle indendørsaktiviteter udenfor – og dermed bidrage til et sundere hverdagsmiljø for både børn og voksne.

Opslag: Dagslys og frisk luft

VILLUM FONDEN åbner igen for ansøgninger, der med originale idéer vil være med til at flytte  hverdagens indendørsaktiviteter udenfor.

 

Fonden kan i øvrigt ved særligt innovative og/eller dagsordensættende kulturelle og samfundsudviklende projekter vælge at yde støtte til igangsættende eller eksperimenterende projektforløb af begrænset varighed.

Eksempler på støttede projekter

Nyt ZOOlab

I Zoologisk Haves nye formidlingshus kan hele familien komme helt tæt på dyrenes verden. Her gør arkitektur og natur sammen med moderne formidling og pædagogik nye generationer klogere på dyrenes store verden.

Bevillinger til store og små originale projekter

20 projekter får bevillinger til at skabe mere dagslys og frisk luft i hverdagen.

Unik kunst til Sydhavnsmetroen

Hver station får sit eget markante udtryk med underjordiske kunstværker.

Statens Naturhistoriske Museum

VILLUM FONDEN har bevilget 250 millioner kr. til Københavns Universitet til at skabe det nye Statens Naturhistoriske Museum ved Botanisk Have i København.
 

Arbejdsgrupper

 

VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har nedsat et antal arbejdsgrupper, som navnlig skal medvirke til, at fondenes uddelingsaktiviteter sker på et fagligt, solidt og på anden vis mønsterværdigt grundlag. Arbejdsgrupperne har til formål at bistå bestyrelsen med strategiudvikling såvel som behandling og indstillinger til beslutning for så vidt angår ansøgninger og projekter inden for udvalgte områder, pt. de enkelte uddelingsområder samt formueforvaltningen. 

Arbejdsgruppe for kultur og samfund
  • Jens Kann-Rasmussen, tidl. afdelingsleder i VELUX A/S, civilingeniør, formand for VILLUM FONDEN
  • Eva Zeuthen Bentsen, partner i Zeuthen Storm, ph.d., cand.merc., bestyrelsesmedlem i VILLUM FONDEN
Kontakt os
Signe Staubo Sørensen
Programchef, eventkoordinator, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 24 44 10 50