At støtte fremragende teknisk og naturvidenskabelig forskning med afsæt i de ideer, forskerne selv er allermest optaget af. Dét er VILLUM FONDENs ambition.

Dygtige forskere kan levere nyskabende forskning på højeste internationale niveau. Med årlige uddelinger på omkring 500 mio. kr. er VILLUM FONDEN en af Danmarks største bidragsydere til teknisk og naturvidenskabelig forskning. Vi støtter den ypperste forskning med forankring i de danske universiteter og forskningsinstitutioner.

Vi støtter den banebrydende forskning på flere fronter:

De unge
7-10 mio. kr. til cirka 20 yngre forskere, der etablerer deres egen forskergruppe for første gang. Midlerne kan søges hvert år. Næste ansøgningsfrist er i juni 2019. Læs om Villum Young Investigator.

De erfarne
Op til 40 mio. kr. til omkring 10 erfarne og internationalte anerkendte forskere, som fortsat vil stå i spidsen for forskning i verdensklasse. Næste ansøgningsfrist er i september 2020. Læs om Villum Investigator

Den dristige idé
1-2 mio. kr. til den særligt risikofyldte forskningsidé, der bliver vurderet i sin egen ret i en anonym proces. Næste ansøgningsfrist er den 20. marts 2019Læs om Villum Experiment.

Den exceptionelle professor
Villum Kann Rasmussen professorat: Hvis et dansk universitet vil rekruttere en exceptionel, international topforsker til deres institution. Læs om vores professorater.

Den fremragende, markante og langvarige indsats
Villum Kann Rasmussens Årslegat bliver hvert år uddelt til en fremragende forsker, der har ydet en værdifuld indsats inden for teknisk og naturvidenskabelig forskning i Danmark. Årslegatet, der er på 5 mio. kr., kan ikke søges. Læs om årslegatet.

Det skal være nysgerrigheden, der driver forskningen. VILLUM FONDEN foretrækker at støtte forskernes egne ideer og det, der optager dem mest.

Tillid, frihed og fleksibilitet

Vi ønsker - i tæt samarbejde med universiteterne - at møde forskerne med tillid, frihed og fleksibilitet, så de kan skabe de mest optimale kreative forskningsmiljøer, hvor nye ideer kan opstå og udvikle sig. 

Vores programmer er åbne for alle forskere uanset nationalitet, så længe forskningen er tilknyttet en dansk forskningsinstitution.

Forskere bliver del af et fællesskab

Modtager du en bevilling fra VILLUM FONDEN, får du også mulighed for at deltage i målrettede seminarer, workshops, ledelsesforløb og netværk.  Læs mere under de forskellige programmer.

Retningslinjer ved ansøgning og rapportering

Indirekte omkostninger – hvad gælder? ​
Indirekte omkostninger må højst udgøre 15 % af projektets direkte omkostninger. 

Det støtter vi ikke 
VILLUM FONDEN støtter ikke sundheds- og veterinærvidenskabelig forskning eller forskning med direkte kommercielt sigte. 

Registrer din forskning
Vi beder alle ansøgere om at oprette et ORCID. 

Rapportering 
Vi forventer, at bevillingsmodtagere løbende rapporterer om deres forskning via Researchfish.

 
Kontakt os

 

Thomas Bjørnholm
Forskningsdirektør, professor, VILLUM FONDEN
Phone: 
+45 28 75 18 35
Lars Arnskov Olsen
Fondsrådgiver, programchef, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 26 17 08 39
Michel M.H. Kristensen
Fondsrådgiver, programchef, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 29 41 78 89