Villum Investigators hædret

03.05.2019 I Se flere nyheder

11 anerkendte professorer - og nyudnævnte Villum Investigators - blev fejret den 2. maj. Tilsammen har de modtaget 410 mio. kr. fra VILLUM FONDEN til forskning i alt fra klima til cybersikkerhed.

I konkurrence med 80 ansøgere er 11 tekniske og naturvidenskabelige forskere udvalgt til at være Villum Investigators. Der hver især har modtaget op til 40 mio. kr. til deres forskning de næste 6 år.

Alle kommer med stor international erfaring, fem kommer fra udlandet. Den 2. maj blev de alle fejret ved en ceremoni i VILLUM Window Collection - og kan nu officielt kalde sig Villum Investigators.

Udover taler fra VILLUM FONDENs formand Jens Kann-Rasmussen og fondens forskningsdirektør Thomas Bjørnholm bød eftermiddagen på taler fra blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og Villum Kann Rasmussen professor og formand for Danmarks Grundforskningsfond Jens Kehlet Nørskov, DTU.

Det er anden gang, at VILLUM FONDEN bevilger midler til Villum Investigators. Næste gang er i 2021.

Tanken med Villum Investigator-programmet er, at det skal give erfarne og internationalt anerkendte forskere fra både ind- og udland på en dansk forskningsinstitution ro og mulighed for at for at fordybe sig i den forskning, der optager dem allermest, for derigennem at styrke forskning, der kan føre til gennembrud og overraskende resultater.

Læs mere og få overblik over Villum Investigators 2019. 

Villum Investigators 2019

For yderligere information kontakt:

Thomas Bjørnholm
Forskningsdirektør, professor, VILLUM FONDEN
Phone: 
+45 28 75 18 35

 

Inden Thomas Bjørnholm kom til VILLUM FONDEN i marts 2018 var han prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet med det overordnede ansvar for forskning og innovation på tværs af samtlige discipliner på universitetet.

Thomas Bjørnholm er professor i materialekemi og har tidligere været leder og medstifter af Nano-Science Center på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Thomas Bjørnholm er medlem af Videnskabernes Selskab og Akademiet for Tekniske Videnskaber og har været medlem i en lang række bestyrelser og komitéer.

Igennem sin forskerkarriere har han bidraget med et stort antal videnskabelig artikler og en lang række foredrag. Han har modtaget adskillige forskningspriser, herunder Ole Rømer Fondens pris, Ellen & Niels Bjerrum prisen samt guldmedalje og Direktør Ib Henriksens Forskerpris.

Se Thomas Bjørnholms komplette CV