11 nye VILLUM Investigators hædret

27.04.2017

11 af Danmarks mest erfarne og anerkendte professorer indenfor den tekniske og naturvidenskabelige forskning blev fejret den 27. april 2017. De har hver modtaget op til 40 mio. kr. fra VILLUM FONDEN.

- I dag hylder vi den nysgerrige forsker. Den forsker, der tør sprænge rammerne og stille de ikke umiddelbart givende spørgsmål. Den forsker, der tør søge det stykke længere, så man når ud og finder det, som ingen andre har fundet. VILLUM FONDENs bevillinger viser en stor tillid til, at de 11 forskere kan finde de overraskende resultater. Det glæder jeg mig til at følge.

Sådan sagde uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, da VILLUM FONDEN den 27. april 2017 fejrede 11 professorer indenfor teknisk og naturvidenskabelig forskning, der hver især har modtaget op til 40 mio. kr. til deres forskning de næste 6 år – og kan nu officielt kalde sig VILLUM Investigators.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ved fejringen af de 11 nye VILLUM Investigators. Foto: Simon Knudsen

Det er første gang, at VILLUM FONDEN har bevilget midler til VILLUM Investigators, der skal give erfarne og fremragende forskere fra både ind- og udland på en dansk forskningsinstitution mulighed for at for at fordybe sig i den forskning, de brænder mest for.

Nysgerrighedsdreven forskning i fokus

VILLUM FONDENs bestyrelsesformand Jens Kann-Rasmussen sagde i sin indledende tale til de 11 VILLUM Investigators:

- I kan noget særligt og lever hver især i høj grad op til kravene til en VILLUM Investigator. I kan – om nogen – med jeres nysgerrighed, talent, erfaring og evne til at samle dygtige forskere omkring jer etablere, udvikle og fastholde et internationalt forskningsmiljø og yde et væsentligt bidrag til teknisk og naturvidenskabelig forskning

Derfor er I udvalgte til at være VILLUM Investigators og får nu mulighed for at fordybe jer i den forskning, I brænder mest for. Det er en stor anerkendelse af jeres arbejde, men det forpligter også. Vi har høje forventninger til jeres arbejde og evne til at skabe god forskning og tror på, at samfundet i sidste ende får gavn af jeres erkendelser og resultater.

Fra venstre mod højre: Jens-Christian Svenning, professor i makroøkologi, Aarhus Universitet, N. Asger Mortensen, professor i faststoffysik, Syddansk Universitet, Dorthe Dahl-Jensen, professor i iskerneforskning, Københavns Universitet, Ole Sigmund, professor i faststofmekanik, Danmarks Tekniske Universitet, Donald E. Canfield, professor i biogeokemi, Syddansk Universitet, Jens Kann-Rasmussen, bestyrelsesformand, VILLUM FONDEN, Bjørk Hammer, professor i faststoffysik, Aarhus Universitet, Frede Blaabjerg, professor i effektelektronik, Aalborg Universitet, Per Halkjær Nielsen, professor i mikrobiologi, Aalborg Universitet, Mikkel Thorup, professor i teoretisk datalogi, Københavns Universitet, Jeppe Dyre, professor i fysik, Roskilde Universitet. Ikke med på billedet: Jens Hjorth, professor i astrofysik, Københavns Universitet. Foto: Simon Knudsen

Udover taler ved uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og VILLUM FONDENs bestyrelsesformand Jens Kann-Rasmussen var der ved ceremonien også taler ved Villum Kann Rasmussen professor Charles Marcus, den nye VILLUM Investigator professor Dorthe Dahl-Jensen og rektor ved Aarhus Universitet Brian Bech-Nielsen.

Ceremonien fandt sted hos VILLUM Window Collection.

Mere om de 11 VILLUM Investigators

For yderligere information kontakt:

Lars Arnskov Olsen
Fondsrådgiver, programansvarlig, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 26 17 08 39