Velkommen til fondene

30.03.2017

En bulet cornflakespakke fra fødevareBanken, smukke glasmosaikker fra Paris, adskillige hædersmedaljer, et øjenæble i 3D, bøger fra gulv til loft....

Alt sammen synlige beviser og artefakter fra VILLUM FONDENs og VELUX FONDENs støtte til en lang række almennyttige formål.

De mange elementer er samlet i et nyt, lyst, indbydende og informativt velkomstområde på fondenes adresse Tobaksvejen 10 i Søborg. En slags levende museum, som vores gæster kan fordybe sig i inden et møde.

Her kan man løbende se et lille udpluk af de projekter, fondene har støttet, blive klogere på vores tilhørsforhold, se medlemmerne af de to bestyrelser og læse om fondenes stifter og bygningens historie.

Dagslys og smukke hvide krystaller spiller en rolle som gennemgående grafiske elementer og indgår som vigtige greb, der binder ankomstområdet i stueplan sammen med udstillingsområdet på 1. sal.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Bagom bygningen på Tobaksvejen 10

Bygningen på Tobaksvejen 10 blev opført i 1963 som hovedsæde for virksomheden V. Kann Rasmussen & Co. Bag virksomheden stod Villum Kann Rasmussen (1909-93), der bl.a. konstruerede VELUX ovenlysvinduet og stiftede VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN.

Bygningen er tegnet af arkitekt Dan Trier Fink (1908-1998), Villum Kann Rasmussens studiekammerat fra Sorø Akademi.

Gennem tiden har T10 rummet administration, udvikling og produktion for en af række af selskaberne i VKR Gruppen, hvor VELUX og VELFAC er blandt de mest kendte.

I dag er T10 hjemsted for VILLUM FONDENs og VELUX FONDENs fælles sekretariat.