Restaurering af Bagsværdfortet går i gang

07.04.2017

Gladsaxe Kommune har i flere år arbejdet på at få midler til den store udvendige restaurering af Bagsværdfortet. Det er nu lykkedes og arbejdet går i gang umiddelbart efter påskeferien.

VILLUM FONDEN, Louis-Hansen Fonden og Augustinus Fonden har sammen med Gladsaxe Kommune gjort det muligt, at facader og stormgitter kan blive gennemgribende renoveret. Håndværkerne arbejder i området fra april til november, og det må forventes at hele området omkring fortet vil være afspærret i denne periode af hensyn til sikkerheden.

Bagsværdfortet er et ganske særligt fort, da det er det eneste fort i Københavns Befæstning, der har et helt intakt stormgitter. Stormgitteret blev brugt til at holde fjenderne på afstand, hvis de kom for tæt på. Stormgitteret er meget medtaget, og bliver nu nedtaget i en periode for at blive renoveret på værksted.

Bagsværdfortet blev opført i årene 1892-1893. Militærstrategisk indgik fortet i fortkæden på Nordfronten og skulle hindre en fjendtlig indtrængen mellem Gladsaxefortet og Lyngby Fort. Bag forterne lå en række batterier, der dels skulle beskyde en eventuel fjende foran og mellem forterne, dels skulle yde forterne rygdækning. I Gladsaxe Kommune ligger Buddinge Batteri og Tinghøj Batteri.

Læs mere om Bagsværdfortet på www.gladsaxe.dk/bagsvaerdfortet 

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune