Nyrestaureret glaskuppel i Paris

07.11.2017

Restaureringen af den ikoniske glaskuppel på Palais de la Découverte i Paris er afsluttet, og alt dens lys er genfundet. Restaureringen er støttet af VILLUM FONDEN.

Mandag den 30. oktober blev den fuldt restaurerede glaskuppel på Palais de la Découverte (videnskabsmuseum), der er en del af Grand Palais i Paris, officielt afsluttet og fremvist.

Formålet med restaureringen har været at genoprette kuplens glans og på ny lade dagslyset skinne gennem glasloftet.

VILLUM FONDENs formand Jens Kann-Rasmussen deltog i ceremonien og sagde i den forbindelse:

”Det glæder mig meget at se de fantastiske resultater, som restaureringen har bragt med sig. Det er et imponerende stykke arbejde! Jeg er sikker på, at dagslyset, som nu på ny skinner gennem det storslåede glasloft, vil bringe glæde, lys og oplysning for alle, som besøger dette vidunderlige rum.”

Første del af lang rejse

Restaureringen er støttet af VILLUM FONDEN med 6,4 mio. kr. og sat i værk på baggrund af et partnerskab med det franske Ministerium for Kultur og Kommunikation, “Réunion des musées nationaux - Grand Palais” samt Universcience.

Restaureringen, der har stået på i 14 måneder, er første skridt i et ambitiøst projekt, hvor hele Grand Palais skal renoveres frem mod de olympiske lege i Paris 2024 for at ”føre Grand Palais ind i det 21. århundrede,” som Sylvie Hubac fra Réunion des musées nationaux formulerede det ved ceremonien.

”Jeg er meget stolt af at have været en del af dette partnerskab, der har formået at sætte nye standarder for excellent kultur og bedre miljø. Og jeg er stolt af at have været med på første del af den store rejse med renoveringen af Grand Palais, før Paris byder atleter fra hele verden velkommen til de olympiske lege i 2024,” lød det fra Jens Kann-Rasmussen.

Hæder til VILLUM FONDEN

Først på året fik VILLUM FONDEN overrakt den franske pris ”Un projet, un mécène” for sin støtte til restaureringen af glaskuplen og sit mangeårige engagement i bevaringen af fransk kulturarv i andre sammenhænge. Læs mere om prisen herunder.

Fornem fransk pris til VILLUM FONDEN