"Klar til Start" viser nye veje til job for unge med autisme

02.03.2017

Projektet ”Klar til Start” har succes med at skaffe job til unge med autisme. Den almennyttige fond Unges Uddannelsescenter står bag projektet med støtte fra VELUX FONDEN.

35 unge med autisme er kommet i varige, ordinære job i fakta, knap 70 er i gang med et uddannelsesforløb på vej mod job, og med tiden vil minimum 200 få glæde af en jobgaranti udsted af fakta, ILVA, Catering Engros, Catering Danmark og Abena.

Godt halvdelen af landets kommuner, 51 i alt, har eller har haft borgere i et "Klar til Start"-forløb.

Støtte fra VELUX FONDEN

VELUX FONDEN har støttet Unges Uddannelsescenter og projektet "Klar til Start" med 3,8 mio. kr. Projektet hjælper unge med autisme med at få et fast job.

Det er de foreløbige resultater af projekt ”Klar til Start”, som den almennyttige fond Unges Uddannelsescenter står bag.

Landsdækkende jobgaranti

Idéen til at udvikle projektet ”Klar til Start” opstod i 2012, da fonden Unges Uddannelsescenter satte sig for at udvikle et kompetencegivende forløb, som i sidste ende ville give unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) et fast job -  og samtidig hjælpe virksomheder med hårdt tiltrængt og dygtig arbejdskraft. I dag er idéen blevet til virkelighed.

”Klar til Start” tilbyder et individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb til unge og voksne med ASF. Et særligt tilrettelagt opkvalificeringsforløb, hvor de unges behov for struktur, orden og forudsigelighed bliver vendt til en spidskompetence.

Når uddannelsesforløbet er gennemført tilbyder fakta, ILVA, Catering Engros, Catering DK og Abena et job på ordinære vilkår, fleksjob eller skånejob. Der er landsdækkende jobgaranti til alle, som gennemfører forløbet.

Se "Klar til Start" introduktionsvideo med historier om unge med autisme, som er kommet i arbejde med jobgaranti.

Vil du vide mere?

For yderligere information om ”Klar til Start” kontakt venligst Britta Bak på +45 22 32 80 82 eller på leder@unges.dk.

Du kan følge seneste nyt fra projekt "Klar til Start" på www.klartilstart.dk eller på facebook.