En million kroner til børn og unges egne science-idéer

10.10.2019 l Flere nyheder

Nysgerrige børn og unge får nu mulighed for selv at søge støtte til at bygge en robot, sætte en bistade op, tumle med droneflyvning, tage på stjernekiggertur - eller lige præcis den science-aktivitet, de selv drømmer om at eksperimentere med.

I samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) åbner VILLUM FONDEN en ny pulje, som aktive børn og unge kan søge til science-aktiviteter i fritiden.

”Vi vil gerne stimulere børn og unges nysgerrighed og appetit på selv at undersøge og analysere naturvidenskabelige og teknologiske fænomener, og give dem en økonomisk håndsrækning, så de kan komme i gang med det, de går og drømmer om,” siger Agi Csonka, programchef hos VILLUM FONDEN, om baggrunden for det nye initiativ.

Puljen er på i alt 1 million kroner. Den er forbeholdt 10-20 årige børn og unge, som alene eller i grupper kan søge op til 50.000 kr. til at komme afsted på science-tur, købe materialer eller udstyr ind, planlægge events, tænke vildt - eller noget helt andet.

En forundringspulje

En del af en større indsats

Den nye pulje til børn og unge er et initiativ under området Børn, unge og science, der de næste mange år skal bidrage både til konkrete løsninger og nationale initiativer med et overordnet formål: flere børn med stærk science-kapital.

Udgangspunktet for puljen er børnenes nysgerrighed og engagement.

”Det er en ”forundringspulje”, hvor børn og unge kan søge penge til at gennemføre et forløb eller et eksperiment, hvor en god idé, eller noget man undres over, undersøges, afprøves, opfindes eller testes med udgangspunkt i science og teknologi,” siger Chris Holst Preuss, formand i DUF, der administrerer puljen.

Forventningen er, at det kan være et bidrag til at sætte gang i science-aktiviteter i fritiden på børnenes og de unges eget initiativ.

”Vi håber, at det her kan være et bidrag til at sætte skub i science-initiativer i fritiden, drevet af børnene og de unge selv – og forhåbentlig kan de børn og unge, der får støtte, være med til at inspirere vennerne til også at være nysgerrige på naturvidenskab og teknologi,” siger Agi Csonka.

Søg puljen hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er en service- og interesseorganisation for 75 samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

DUF administrerer science-puljen, og på deres hjemmeside kan du se, hvem der kan søge puljen og til hvad:

Børn, unge og science

VILLUM FONDENs støtte til børn, unge og science har et overordnet formål: flere børn og unge med stærk science-kapital.

For information og kommentarer:

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)
Cathrine Næsby, chefkonsulent
+45 60 20 14 08
can@duf.dk