The Daylight Award hylder dagslys i arkitektur og forskning

The Daylight Award hylder og støtter dagslysforskning og anvendelse af dagslys i arkitekturen. Dagslys påvirker både vores sundhed, helbred, velvære og miljøet, og The Daylight Award lægger stor vægt på samspillet mellem teori og praksis.

The Daylight Award uddeles af de tre non-profit, private fonde VILLUM FONDEN, VELUX FONDEN and VELUX STIFTUNG, der er grundlagt af Villum Kann Rasmussen.

The Daylight Award uddeles som to priser

The Daylight Award i Forskning uddeles til et individ eller en gruppe af forskere, der har udmærket sig ved at bidrage til den internationale dagslysforskning. Der lægges særligt fokus på tværfaglighed og forskning i menneskets velvære og mulighederne for at koble teori til praksis.

The Daylight Award i Arkitektur uddeles til et individ eller en gruppe af arkitkekter, der har udmærket sig ved at skabe arkitektur eller byrum, der udviser et unikt brug af dagslys med særligt fokus på arkitektur, der tager hensyn til livskvalitet og indflydelsen på menneskers sundhed, velvære og værdien for det omkringliggende miljø.

De to prismodtagere er:

Marilyne Andersen, Professor of Sustainable Construction Technologies and Dean of the School of Architecture, Civil and Environmental Engineering (ENAC) at EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne).

 Steven Holl, Principal of Steven Holl Architects, New York City and Beijing.

The Daylight Award bliver uddelt på Ny Carlsberg Glyptotek den 2. november 2016.

Yderligere informationer

Eva Beckmann
Kommunikationsrådgiver, VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Phone: 
+ 45 20 84 20 85

5.10.2016