Daylight Award-dokumentarer fejrer dagslyset

The Daylight Award inviterer dig til premiere på i alt fire ekstraordinære dokumentarfilm om modtagerne af The Daylight Award 2020: arkitekt Juha Leiviskä, forsker og neurolog Russell Foster og fotograf og forfatter Henry Plummer. Det sker den 2. september 2020, kl. 15:00 på thedaylightaward.com.

 

I år er et globalt publikum inviteret til den virtuelle fejring af The Daylight Award 2020. Årets prismodtagere er tre ekstraordinære fagfolk, der har dedikeret deres livslange karriere til arbejdet med dagslys: Professor Russell Foster, direktør for Nuffield Laboratory of Ophthalmology og leder af The Sleep and Circadian Neuroscience Institute ved University of Oxford; den ekstraordinære finske arkitekt og mester i dagslys Juha Leiviskä; og den amerikanske fotograf og forfatter Henry Plummer, hvis ord og fotografier er en inspirationskilde for læren om og udøvelsen af arkitektur over hele verden.

Online premiere

Dokumentarfilmene (på engelsk) har premiere onsdag den 2. september 2020 kl. 15:00 på thedaylightaward.com og vil efterfølgende være tilgængelige på siden.

Fire dokumentarfilm

 

Den første film "Celebrating Daylight" er en virtuel præsentation af medaljeoverrækkelsen til prismodtagerne, mens de tre andre dokumentarfilm fortæller om prismodtagerne og deres unikke arbejde. Medaljerne overrækkes af formændene for de tre VELUX-fonde; Jens Kann-Rasmussen, VILLUM FONDEN, Hans Kann Rasmussen, VELUX FONDEN og Lykke Ogstrup Lunde, VELUX STIFTUNG.

Vertical Daylight” - fører os til Helsinki og gennem Juha Leiviskäs arbejde og hans specielle måde at integrere dagslys i bygninger, der alle afspejler hans stærke personlighed.

The Vital Daylight” – er filmet på Russell Fosters kontor i Oxford. Her fortæller han om sin forskning, der handler om hans opdagelse af øjnenes evne til at holde styr på vores døgnrytme ved hjælp af receptorer - en opdagelse med en vidtrækkende effekt.

"The Architecture of Natural Light" - er en visuel fortolkning af Henry Plummers ikoniske bog "The Architecture of Natural Light", der repræsenterer det ultimative inden for arkitektonisk fotografering i dag.

Kontakt os:
Gertrud Marie Grabbert
Programkoordinator, VILLUM FONDEN
Phone: 
+45 40 86 28 44