Badevand med spildevand – nyt afsnit af Ud i det blå

I tredje afsnit af Ud i det blå kan du møde projektet Rent Øresund, der arbejder på at gøre havet frit for de mange tusinde liter spildevand, der udledes i det danske hav.  

Havvand og spildevand blandes regelmæssigt i det danske hav, når kloaksystemet flyder over med bl.a. kemikalier og medicinrester. Den sundhedsskadelige cocktail har en ødelæggende effekt på havets dyre- og planteliv og kan af badegæster opleves på helt tæt hold – spildevandet når nemlig ofte ud til strande og havne, hvor det bliver en giftig del af badeturen.

Smukke omgivelser og skadelige udledninger

I denne udgave af Ud i det blå er projektet Rent Øresund gæster. Med dokumentation, oplysningsarbejde og løsningsforslag sætter projektet fokus på den omfattende udledning, der strækker sig over hele landet. Blandt andet kan du komme med til Bellevue Strand, hvor de smukke omgivelser jævnligt suppleres af de sundhedsfarlige udledninger.        

Afsnittet med Rent Øresund er det tredje i Ud i det blå-serien. Du kan lytte til de to andre afsnit lige her, hvor du kan møde møde biolog Kaare Maaniche fra projektet Kysthjælper i det første afsnit og professor Dorte Krause-Jensen i afsnit nummer to.

Kontakt: 
Emil Kaas Rasmussen
Kommunikationsrådgiver, VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN
Phone: 
+45 29 66 67 32
Email: 
era@fondene.dk
...