Alzheimerforeningen iværksætter projekt målrettet børnefamilier

31.01.2018

Alzheimerforeningen har modtaget 4 mio. kr. fra VELUX FONDEN til et nyt projekt målrettet børnefamilier, hvor den ene forælder har en demenssygdom. 

Projektet, der løber fra starten 2018 til slut 2020 skal sikre, at børn og unge i Danmark mødes af skræddersyede støttetilbud, der har fokus på inklusion i anerkendende og konstruktive fællesskaber sammen med jævnaldrende i samme situation. Samtidig giver projektet mulighed for, at Alzheimerforeningen kan fortsætte sit arbejde med unge pårørende til mennesker med demens.

Birgitte Vølund, formand for Alzheimerforeningen

Ingen hjælp at hente

- Når demens rammer en børnefamilie, er der i dag ingen hjælp at hente. Mange oplever at blive isoleret med sygdommen, der først og fremmest er kendt for at ramme ældre mennesker. Og det går i særlig grad ud over børnene, der oplever at stå alene med et stort ansvar.

- Derfor er vi i Alzheimerforeningen taknemmelige for, at vi med støtte fra VELUX FONDEN nu kan give familierne mulighed for at mødes med ligesindede. For ingen bør stå alene med en demenssygdom – især ikke børn og unge, siger formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Det nye projekt omfatter tre spor:

Spor 1: Børn i alderen 0-15 år

Etablering af 1-2 børnegrupper med henblik på at erfaringer herfra kan bredes ud i hele landet
Afholdelse af tre landsdækkende familiecamps, for familier, der har mindst ét barn er under 15 år. Formålet er at skabe netværk mellem familierne og at sætte fokus på, hvordan det gode familieliv fortsættes, selvom den ene forælder har en demenssygdom

Spor 2: Fagpersoner

Afholdelse af tre kursusforløb for fagpersoner omhandlende arbejdet med børn og unge til forældre med demens
Etablering af nationalt netværk for fagpersoner, der arbejder med børn og unge som pårørende for at koordinere og motivere indsatsområdet i kommunerne
Afholdelse af en årlig konference for fagpersoner, der giver indsigt i den nyeste viden og erfaringer på området

Spor 3: Unge i alderen 16-30 år

Ung til ung-mentortilbud
Oplæg på skoler fra unge pårørende om at være ung med en forælder med demens

Afholdelse af tre landsdækkende ungecamps, hvor de unge møder jævnaldrende i samme situation og får viden og redskaber til håndtere livet som ung pårørende

Følg med 

Aktiviteterne i projektet vil igangsættes i anden halvdel af 2018. Alzheimerforeningens hjemmeside vil løbende blive opdateret med nyeste information om projektet.

Yderligere informationer

Har du spørgsmål, så kontakt projektleder i Alzheimerforeningen, Ida Lind på tlf.: 88 44 04 20 eller

mail: ida@alzheimer.dk

Læs om pilotprojektet 'Tid til at være ung'

Har du spørgsmål til VELUX FONDENs Sociale indsatser i Danmark, er du velkommen til at kontakte os: