Algoritmeprofessor fik Danmarks største forskerpris

Professor Mikkel Thorup fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet modtog 23. januar 2015 Danmarks største individuelle forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på 5 mio. kr., som en anerkendelse af Mikkel Thorups mange internationale gennembrud. Mikkel Thorup er en af verdens førende eksperter indenfor algoritmik og datastrukturer. Samtidig er han forskningskonsulent for globale virksomheder som Google og Microsoft.

Mikkel Thorup er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, hvor han leder forskningscenteret EADS - Center for effektive algoritmer og datastrukturer:

"Prisen er fantastisk, fordi den sætter mig i stand til at fortsætte arbejdet med at gå nye veje indenfor algoritmik. Min ambition er at fortsætte med at skabe nye forståelser og løsninger, der kan give os en sikrere og mere effektiv brug af computere og bedre IT-netværk", siger Mikkel Thorup.
 

Baggrund

Mikkel Thorup er civilingeniør fra DTU og har en ph.d. fra Oxford University. Han har i mange år arbejdet som ledende forsker hos den verdenskendte amerikanske tele- og forskningsgigant AT&T.

Siden 2013 har Mikkel Thorup været professor og centerleder på Københavns Universitet. Han er medlem af Det Danske Videnskabernes Selskab og har modtaget adskillige prestigefyldte priser, bl.a. ´MAA Robbins Prize´ indenfor matematik, ´Fellow of ACM´ indenfor datalogi og industrihædersprisen ´Fellow of AT&T´.

Mikkel Thorup står bag over 170 videnskabelige publikationer og er hyppigt citeret verden over, ligesom han er en højt estimeret foredragsholder ved prestigefyldte konferencer indenfor sit felt.

 

”Prisen giver mig frihed til at fortsætte med at gå nye veje og skabe kreative løsninger med matematikken, som forhåbentlig kan forbedre vores verden en smule". 

 

Læs hele interviewet med Mikkel Thorup, Københavns Universitet.

Download word-fil