Vi vil arbejde for, at science bliver vedkommende gennem undersøgelsesbaseret og virkelighedsnær naturfagsundervisning i skole og ungdomsuddannelse.

Under området 'Uddannelse' ønsker vi, at fremme dygtige og motiverede elever, som kan anvende deres stærke naturvidenskabelige og teknologiske viden til at skabe konkrete løsninger på virkelige problemer og til at forholde sig aktivt til samfundsmæssige problemstillinger.

Fokus:

Vi vil arbejde på at fremme undersøgelsesbaseret, virkelighedsnær undervisning i skole og ungdomsuddannelser. Og på at udvikle en national indsats for en sammenhængende kompetenceudvikling for alle naturfagsundervisere i hele uddannelseskæden, samt at styrke den naturfagsdidaktiske og it-didaktiske forskning.

Vi giver bl.a. bevillinger til, at kommuner kan etablere makerspaces for teknologiforståelse og digital dannelse. 

I videoen kan du se seje unge 'makers' fra Langsøskolen og Buskelundskolen i Silkeborg fortælle, hvad de arbejder med i deres makerspace.

Inspirerende undervisning

GRO-puljen inviterer lærere til at søge midler til at styrke eksisterende eller udvikle nye undervisningsforløb i naturfag og teknologi.

Et løft til lokaler, udstyr og faglige fællesskaber

Med en ny pulje på 30 millioner kroner støtter Villum Fonden kommuner, der ønsker at styrke undervisningen i faget natur/teknologi.

Udløbet opslag 2023: Makerspaces som læringslaboratorier 

Bemærk at ansøgningsfristen er udløbet.

Nye makerspaces i 2022

Fredericia, Lemvig, Frederikshavn, Brønderslev, Tønder, Vordingborg, Thisted og Allerød kommuner får bevillinger til at oprette makerspaces - læringslaboratorier for design, opfinderi og teknologi.

Kortlægning af folkeskolernes adgang til makerspaces

DPU, VIA og Epinion har kortlagt folkeskolernes adgang til makerspaces for VILLUM FONDEN.  

Vi støtter Big Bang

Big Bang er Danmarks største naturfagskonference og messe for alle der underviser, formidler eller forsker inden for det naturfaglige og naturvidenskabelige felt i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. 

Kontakt:
Jette Hundahl Mikkelsen
Fondsrådgiver, VILLUM FONDEN
Phone: 
+45 23 71 68 00
Agi Csonka
Programdirektør, VILLUM FONDEN
Phone: 
+45 20 14 05 45