Flere børn, unge og deres familier skal have adgang til sjove, lærerige fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskaben og teknologien ind i hverdagen.

Hent udviklingsværktøj til science i fritiden

Udviklingsværktøjet skal inspirere og støtte projekter inden for ’Science i fritiden’, når I
udvikler og planlægger jeres koncepter og konkrete aktiviteter:

Udviklingsværktøjet består af to redskaber:

Der er science overalt omkring os. I bolde, der sparkes, vand der koger, blade der flyver, mobiltelefonen,  sodavandsbøvser, snobrød over bål, edderkoppespind og kunstig intelligens.

Vi ved fra forskningen, at interessen for science ikke kun stimuleres af dygtige lærere i skolen. Hvis børn og unge skal have nysgerrigheden og motivationen for science frem (eller tilbage), skal de også opleve, at science har noget med hverdagen at gøre, og de skal have gode oplevelser med science i fritiden, i familien og i det sociale netværk.

I VILLUM FONDEN ønsker vi at at fremme, at science bliver en naturlig og relevant del af børn og unges fritidsaktiviteter. Og at der i familien og det sociale netværk er en positiv tilgang til og viden om naturvidenskaber og teknologi. Derfor støtter vi sjove og inspirerende fritidsaktiviteter, der bringer science ind i børns og unges liv og hverdag.

I videoen kan du se tre projekter om science i fritiden hos Experimentarium, Naturama og Game.

Science i fritiden 2023: Robotterne kommer… på sommercamps

Science i fritiden 2021: StreetSTEM, søundersøgelser og stjernestunder

Udløbet opslag: Science i fritiden 

Bemærk at ansøgningsfristen er udløbet . 

Kontakt:
Marianne Lomholt
Fondsrådgiver, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 20 83 45 22