Flere børn, unge og deres familier skal have adgang til sjove, lærerige fritidsaktiviteter, der bringer naturvidenskaben og teknologien ind i hverdagen.

Der er science overalt omkring os. I bolde, der falder, vand der koger, blade der flyver, GPS’en, der finder vej, sodavandsbøvser, edderkoppespind og kunstig intelligens.

Vi ved fra forskningen, at interessen for science ikke kun stimuleres af dygtige lærere i skolen. Hvis børn og unge skal have nysgerrigheden og motivationen for science frem (eller tilbage), skal de også opleve, at science har noget med hverdagen at gøre, og de skal have gode oplevelser med science i fritiden, i familien og i det sociale netværk.

Fokus 

Vi vil fremme, at science bliver en naturlig og relevant del af fritidsaktiviteter og børn og unges dagligdag. Og at der i familien og det sociale netværk er en positiv tilgang til og viden om naturvidenskaber og teknologi. Derfor støtter vi sjove og inspirerende fritidsaktiviteter, der bringer science ind i børns og unges liv og hverdag.

Børn og unge kan søge "forundringspulje"

I samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har vi i december 2019 åbnet en ny pulje, som aktive børn og unge kan søge til science-aktiviteter i fritiden:

Fra os til børn og unge: Søg til science-aktiviteter

Sammen med Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har vi åbnet en ny pulje, som børn og unge kan søge til science-aktiviteter i fritiden.

Eksempler på projekter, vi har støttet:

En million kroner til børn og unges egne science-idéer

Nysgerrige børn og unge får mulighed for at søge støtte til science-aktiviteter i fritiden.

Nye bevillinger: Nu kan børn og unge styre månerobotter og dreje en enhjørning i fritiden

Støtte til frivilligheden i Coding Pirates

Coding Pirates søsætter et 3-årigt projekt, som skal styrke og pleje frivilligheden på tværs af landet og sikre tilgangen af nye frivillige.

Seneste opslag

Opslag: Science i fritiden

Bemærk: ansøgningsfristen er udløbet

Har du spørgsmål, så kontakt os gerne: